pagina in romana
"Nu eşti născut pentru glorie, dacă nu ştii să-ţi preţuieşti timpul "

Vauvernagues

Monitorizări

In dorinta de a crea primul “one stop shop” din piata bihoreana de consultanta, “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” incearca sa ofere instrumente de lucru absolut necesare atât oamenilor de afaceri cât si firmelor. Printre cele mai solicitate servicii dezvoltate de “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” se numara: managementul de campanie, constructia si gestiunea de imagine publica, monitorizari, biografii, analize sectoriale, consultanta si marketing, discursuri, slogane, public relations, planificare media, baze de date, lobby.

“PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” are posibilitatea de a dispune, la ora actuala, de o structura de monitorizare profesionista, a carei activitate se concretizeaza în MONITORIZARI ECONOMICE.

Monitorizarile sunt materiale ce evidentiaza aparitia în presa a tuturor referirilor la o firm a, un om de afaceri sau un domeniu de activitate, toate aceste referiri fiind definite prin cuvinte cheie. Monitorizarile realizate de “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” se compun din urmatoarele tipuri de materiale:

 1. Raportul zilnic de monitorizare si dosarul de presa
 2. Analiza lunara

1. Raportul zilnic de monitorizare contine:

 • Rezumate ale tuturor articolelor care abordeaza subiectul tinta, sau ale stirilor extrase din presa scrisa, audio sau video
 • Caseta tehnica a materialului. Contine elementele tehnice ale materialului: autor, pagina, tipul materialului, evenimentul si aprecierea calitativa a materialului aparut

Ordonarea raportului de monitorizare se face în functie de locul pe care publicatiile monitorizate îl ocupa în piata mass-media (de la cele mai populare, la cele mai putin populare).

Publicatiile saptamânale si cele lunare sunt tratate separat.

Transmiterea raportului zilnic de monitorizare se face, în functie de posibilitatile beneficiarului si de contract, prin fax, e-mail sau curier. De asemenea, raportul de monitorizare poate avea caracter anual, fiind o parte a bazei de date politice comandate. Raportul zilnic de monitorizare se editeaza în limba româna sau engleza la ora 10:00.

Dosarul de presa contine copiile scanate, xeroxate sau decupate ale articolelor si înregistrari ale materialelor originale aparute în presa (radio si televiziune). Dosarul de presa poate fi transmis zilnic sau periodic. Transmiterea zilnica a dosarului de presa poate fi facuta dupa cum urmeaza:

 • prin fax, imediat dupa transmiterea raportului de monitorizare
 • prin e-mail - articolele extrase din presa monitorizata sunt scanate si transmise prin e-mail sub forma de fotografii
 • transmiterea periodica a dosarului de presa se face prin curier o data pe saptamâna (la începutul sau la sfârsitul saptamânii)

2. Analiza lunara contine:

 • analiza ponderii aparitiilor în mass-media monitorizata a subiectului tinta în totalul stirilor
 • analiza calitativa a imaginii subiectului tinta
 • analiza comparativa a imaginii subiectului tinta în functie de mediul de difuzare, respectiv presa scrisa, televiziune si radio
 • analiza de imagine a firmei sau omului de afaceri în context concurential

Analiza lunara este transmisa prin e-mail sau curier în prima saptamâna a lunii urmatoare celei pentru care se face analiza, sau poate fi parte integranta a bazei de date politice comandate. Analiza lunara poate fi editata în limba româna sau engleza.

“PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” realizeaza monitorizarea pentru: presa scrisa, radio, tv, publicitate si evenimentele punctuale.

Presa scrisa

 • presa centrala (cotidiane, saptamânale, lunare)
 • presa locala (cotidiane si saptamânale)

Pretul unei monitorizari pentru presa scrisa este de 675 USD/luna sau 7.000 USD\an (in cazul platii anticipate pe tot anul) si este valabil pentru 1 - 5 cuvinte cheie. Pentru fiecare cuvânt cheie în plus pretul creste cu 3%.

Separat, pentru cele trei materiale componente, preturile sunt urmatoarele:

 • raport zilnic de monitorizare si dosarul de presa 500 USD/luna
 • analiza lunara 175 USD/luna

Radio

 • buletinele informative de la cele mai importante posturi locale de radio (Radio Kiss FM, Radio Transilvania, Radio National FM, Radio Prompt)

Pretul unei monitorizari pentru radio este de 420 USD/luna sau 4.200 USD\an (in cazul platii anticipate pe tot anul) si este valabil pentru 1- 5 cuvinte cheie. Pentru fiecare cuvânt cheie în plus pretul va creste cu 3%. Separat, pentru cele trei materiale componente, preturile sunt urmatoarele:

 • raport zilnic de monitorizare 300 USD/luna
 • analiza lunara 120 USD/luna
 • dosar de presa – clientii vor beneficia de transcriptul existent în raportul zilnic de monitorizare
Televiziune
 • buletinele informative ale celor mai importante posturi locale sau nationale de televiziune (PRO TV, ANTENA 1, TVS)

Pretul unei monitorizari pentru televiziune este de 450 USD/luna sau 4.500 USD\an (in cazul platii anticipate) si este valabil pentru 1 - 5 cuvinte cheie. Pentru fiecare cuvânt cheie în plus pretul va creste cu 3%.

Separat, pentru cele trei materiale componente, preturile sunt urmatoarele:

 • raport zilnic de monitorizare 300 USD/luna
 • analiza lunara 150 USD/luna
 • dosar de presa - pot fi puse la dispozitia clientilor casete video având înregistrate stirile sau materialele care fac obiectul monitorizarii. Preturile sunt urmatoarele:

Între 1si 5 spoturi/stiri

Între 6 si 15 spoturi/stiri

peste 16 spoturi/stiri

6 USD/spot înregistrat 4 USD/spot înregistrat 2,5 USD/spot înregistrat

La acestea se adauga pretul casetei video.

Nota: Pentru optiunea de exclusivitate se plateste separat, tarifele negociindu-se direct.

 

Copyright © 2005 Pro Ideea VM Communications. Toate drepturile rezervate.
pagina in romana page in english