pagina in romana
"Nu eşti născut pentru glorie, dacă nu ştii să-ţi preţuieşti timpul "

Vauvernagues

Monitorizări

În dorinţa de a crea primul “one stop shop” din piaţa bihoreană de consultanţă, “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” încearcă să ofere instrumente de lucru absolut necesare at ît oamenilor de afaceri cît şi firmelor, partidelor sau oamenilor politici. Printre cele mai solicitate servicii dezvoltate de “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” se numără: organizarea de evenimente, managementul de campanie, construcţia şi gestiunea de imagine publică, monitorizări, biografii, analize sectoriale, consultanţă de investiţii, discursuri, public relations, planificare media etc.

“PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” are posibilitatea de a dispune, la ora actuală, de o structură de monitorizare profesionistă, a cărei activitate se concretizează în MONITORIZĂRI DE PRESĂ.

Monitorizările sînt materiale ce evidenţiază apariţia în presă a tuturor referirilor la o firmă, un partid, un om de afaceri sau un domeniu de activitate, toate aceste referiri fiind definite prin cuvinte cheie. Monitorizarile realizate de “PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” se compun din următoarele tipuri de materiale:

 1. Raportul zilnic de monitorizare şi dosarul de presă
 2. Analiza lunară

1. Raportul zilnic de monitorizare conţine:

 • Rezumate ale tuturor articolelor ce abordează subiectul ţintă, sau ale ştirilor extrase din presa scrisă, audio sau video.
 • Caseta tehnică a materialului. Conţine elementele tehnice ale materialului: autor, pagină, tipul materialului, evenimentul şi aprecierea calitativă a materialului apărut.

Ordonarea raportului de monitorizare se face în funcţie de locul pe care publicaţiile monitorizate îl ocupă în piaţa mass-media (de la cele mai populare, la cele mai puţin populare).

Publicaţiile săptămânale şi cele lunare sînt tratate separat.

Transmiterea raportului zilnic de monitorizare se face, în funcţie de posibilităţile beneficiarului şi de contract, prin fax, e-mail sau curier. De asemenea, raportul de monitorizare poate avea caracter anual, fiind o parte a bazei de date politice comandate. Raportul zilnic de monitorizare se editează în limba română sau engleză la ora 11 00 .

Dosarul de presă conţine copiile scanate, xeroxate sau decupate ale articolelor şi înregistrări ale materialelor originale apărute în presă (radio şi televiziune). Dosarul de presă poate fi transmis zilnic sau periodic. Transmiterea zilnică a dosarului de presă poate fi făcută după cum urmează:

 • prin fax, imediat după transmiterea raportului de monitorizare;
 • prin e-mail - articolele extrase din presa monitorizată sînt scanate şi transmise prin e-mail sub formă de fotografii;
 • transmiterea periodică a dosarului de presă se face prin curier o dată pe săptămînă (la începutul sau la sfîrşitul săptămînii).

2) Analiza lunară conţine:

 • analiza ponderii apariţiilor în mass-media monitorizată a subiectului ţintă în totalul ştirilor
 • analiza calitativă a imaginii subiectului ţintă
 • analiza comparativă a imaginii subiectului ţintă în funcţie de mediul de difuzare, respectiv presa scrisă, televiziune şi radio.
 • analiza de imagine a firmei sau omului de afaceri în context concurenţial

Analiza lunară este transmisă prin e-mail sau curier în prima săptămînă a lunii următoare celei pentru care se face analiza, sau poate fi parte integrantă a bazei de date politice comandate. Analiza lunară poate fi editată în limba română sau engleză.

“PRO IDEEA VM COMMUNICATIONS” realizeaza monitorizarea pentru: presa scrisă, radio, tv, publicitate şi evenimentele punctuale.

Presa scrisă

 • presa centrală (cotidiane, săptămînale, lunare)
 • presa locală (cotidiane şi săptămînale)

Preţul unei monitorizări pentru presa scrisă este de 675 EUR/lună sau 7.000 EUR\an (în cazul plăţii anticipate pe tot anul) şi este valabil pentru 1 - 5 cuvinte cheie. Pentru fiecare cuvînt cheie în plus preţul creşte cu 3%.

Separat, pentru cele trei materiale componente, preţurile sînt următoarele:

 • raport zilnic de monitorizare şi dosarul de presă 500 EUR/lună
 • analiza lunară 175 EUR/lună

Radio

 • buletinele informative de la cele mai importante posturi locale de radio (Radio Contact, Radio Transilvania, Radio Naţional FM, Radio Prompt etc.).

Preţul unei monitorizări pentru radio este de 420 EUR/lună sau 4.500 EUR\an (în cazul plăţii anticipate pe tot anul) şi este valabil pentru 1- 5 cuvinte cheie.Pentru fiecare cuvînt cheie în plus preţul va creşte cu 3%. Separat, pentru cele trei materiale componente, preţurile sînt următoarele:

 • raport zilnic de monitorizare 300 EUR/lună
 • analiza lunară 120 EUR/lună
 • dosar de presă – clienţii vor beneficia de transcriptul existent în raportul zilnic de monitorizare.

Televiziune

 • buletinele informative ale celor mai importante posturi locale sau naţionale de televiziune (PRO TV, ANTENA 1, TVS ş.a.m.d.).

Preţul unei monitorizări pentru televiziune este de 500 EUR/lună sau 5.250 EUR\an (în cazul plăţii anticipate) şi este valabil pentru 1 - 5 cuvinte cheie. Pentru fiecare cuvînt cheie în plus preţul va creşte cu 3%.

Separat, pentru cele trei materiale componente, preţurile sînt următoarele:

 • raport zilnic de monitorizare 350 EUR/lună
 • analiza lunară 150 EUR/lună
 • dosar de presă - pot fi puse la dispoziţia clienţilor casete video avînd înregistrate ştirile sau materialele ce fac obiectul monitorizării. Preţurile sînt următoarele:

Între 1si 5 spoturi/stiri

Între 6 si 15 spoturi/stiri

peste 16 spoturi/stiri

6 USD/spot înregistrat 4 USD/spot înregistrat 2,5 USD/spot înregistrat

La acestea se adaugă preţul casetei video.

Notă: Pentru opţiunea de exclusivitate se plăteşte separat, tarifele negociindu-se direct

 

Copyright © 2005 Pro Ideea VM Communications. Toate drepturile rezervate.
pagina in romana page in english